Caliope On Air Suite

On Air Suite

On Air Suite is ons integrale software pakket voor het plannen en verzorgen van radio-uitzendingen. Door de integratie van de speler, planner, carts bibliotheek en RDS in een enkel pakket biedt On Air Suite een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing voor elk station. Naast het verzorgen van reguliere uitzendingen is On Air Suite bijzonder geschikt voor het uitzenden in edities of het verzorgen van de uitzendingen van meerdere stations tegelijkertijd. Combinaties (meerdere stations met meerdere edities) zijn ook mogelijk met On Air Suite.

Social media

Middels de 'On Air Social' module kunt u On Air Suite laten interactief maken. Door middel van connecties met uw website en de Social media aan de ene kant en On Air Suite aan de andere kant, kunt u zorgen voor inetractie met uw luisteraars. 

Overstappen vanaf een ander pakket

Wij helpen u graag om kosteloos en zonder moeite over te stappen. On Air Suite is standaard uitgerust met importmodules voor verscheidene pakketten. Op dit moment bieden wij u importmodules voor Dalet, Powergold, Carmen, DBF, Airwave-nonstop, Mouse Music en Forms2000. Mocht het door u gebruikte pakket niet standaard geïmporteerd kunnen worden dan maken wij kostenloos een importmodule voor u. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Speler

De speler verzorgt zowel de live-assist als de non-stop uitzendingen. Bovenin zijn drie players geplaatst, daaronder de afspeellijst. De playlist kan automatisch worden gegenereerd door de playlist generator, maar is ook handmatig samen te stellen of te wijzigen, ook tijdens uitzendingen. Na elke bewerking herberekent On Air Suite de afspeellijst en past elke start- en stoptijden zonnodig weer aan.

Screenshots

Crossover editor

Met de ingebouwde crossover editor kunt u makkelijk overgangen instellen en voicetracks inspreken. Met de knop 'autodetect cuepoints' worden de preroll en outro bovendien helemaal automatsich voor u neergezet. Bij het voicetracken zorgt On Air Suite er bovendien automatisch voor dat de muziek gedempt wordt (auto-ducking) terwijl u spreekt. Als de opname klaar is, zorgt On Air Suite er voor dat de outro van het voorgaande item mooi aansluit bij het intro punt van de voicetrack. Voicetracken was nog nooit zo makkelijk!

NB. On Air Suite beschikt ook over een auto cue point detector. Deze detector loopt door uw hele database en zet bij alle items geheel automatisch de juiste cue punten!

Crossover editor via Internet

De crossover editor kunt ook via een web interface gebruiken. Hiermee kunt u dus overal ter wereld overgangen instellen en voicetracks maken en bewerken. 

Speellijst generator

Afspeellijsten bevatten de geplande muziek, commercials en voicetracks. De lijst kan handmatig of geheel automatisch worden afgespeeld. Speellijsten kunnen automatisch worden samengesteld en op elk moment (ook tijdens de uitzending) worden gewijzigd. Speellijsten bevatten naast de muziek, de commercials en de voicetracks ook commando's waarmee u automatisch taken kunt uitvoeren zoals het aansturen van externe apparatuur, het ophalen en uitzenden van het nieuws, het uitzenden van een tijdsein of het uitzenden van RDS boodschappen. Omdat de commando's vrij configureerbaar zijn, kunt u bijna elke gewenste handeling automatisch laten uitvoeren.

Planningsregels of sjablonen maken

Met behulp van de planningsregels beheert u alle regels die ten grondslag liggen aan de speellijst. De regels zijn zeer uitgebreid en flexibel zodat u speellijsten kunt maken die goed aansluiten bij de wensen van uw publiek en adverteerders. Naast de muziek bevatten de speellijsten ook commando's waarmee u automatisch taken kunt uitvoeren zoals het aansturen van externe apparatuur, het ophalen en uitzenden van het nieuws, het uitzenden van een tijdsein of het uitzenden van RDS boodschappen. Omdat de commando's vrij configureerbaar zijn, kunt u bijna elke gewenste handeling automatisch laten uitvoeren.

Efficient automatiseren met commando's

Met behulp van commando's is het mogelijk om uitzendingen verregaand te automatiseren. Commando's voeren bepaalde taken uit en kunnen zowel in de sjablonen en in de playlisten gezet worden.
Hieronder een voorbeeld van enkele van de beschikbare commando's:

  • 1. Autobreak (Zorgt voor een zwevende overgang naar een volgend item of volgend uur)
  • 2. Autogoto (Zorgt voor een vaste overgang naar een volgend item of volgend uur)
  • 3. Commercial break from extern (haalt commercials op die door een externe commercial planner zijn gepland)
  • 4. News track (haalt het nieuws op en speelt het af)
  • 5. Pause (in minutes) (zet de speler in pause)
  • 6. Play item from chart (Speelt een bepaald nummer uit een hitlijst af)
  • 7. Pulse to relay (Zend een puls naar de relaiskaart)

Alle commando's zijn te voorzien van een of meerdere variabelen en op deze manier zijn veel handelingen compleet te automatiseren.

Bibliotheek

De bibliotheek is de plaats waar alle items worden opgeslagen. Items opzoeken in de bibliotheek gaat snel en eenvoudig door zoekfuncties en uitgebreide filtermogelijkheden. Voor elk item dat in de bibliotheek is opgeslagen is een groot aantal kenmerken vast te leggen. Naast alle kenmerken die bij het item horen, kan het item beluisterd, bekeken en bewerkt worden. Ook kan aangegeven worden welke tekst via RDS verzonden dient te worden. Naast de standaard kenmerken kunnen ook zelf aangemaakte kenmerken per item worden opgeslagen. De bibliotheek is daarna ook de centrale opslagplaats voor de commando's, RDS en alle andere zaken die u nodig heeft.

RDS

De volledig geïntegreerde RDS module zorgt voor interactieve RDS uitzendingen. Zo kan er een standaard bericht worden uitgezonden, maar is het ook mogelijk om dit per item aan te geven. Per editie of per station kunnen verschillende RDS boodschappen worden uitgezonden.

Carts

Carts worden gebruikt voor het afspelen van items of een lijst van items. Carts zijn hiermee een zeer flexibel stuk gereedschap voor live uitzendingen. Elke Cart kan aan een audio-uitgang gekoppeld worden, zodat er evenveel carts gebruikt worden als er audiopoorten beschikbaar zijn.

Jingle Player

Met behulp van de Jingle Player, ook wel cart player of cart wall genomend, is het mogelijk om zeer snel items te starten. De items kunnen vanuit de bibliotheek in de Jingle player gesleept worden en worden daar dan opgeslagen. Het aantal items dat wordt opgeslagen kan worden is onbeperkt. De cart player kan bediend worden met de muis, met een touch screen of met het Novation Launchpad.
jingle player

Meerdere stations

On Air Suite is geheel voorbereid om met meerdere stations te werken. Hiertoe worden in On Air Suite meerdere stations aangemaakt en voor elk station kunnen dan aparte speellijsten worden aangemaakt. Alle stations maken gebruik van de centrale muziekdatabase en kunnen bedient worden vanuit On air suite. Ook RDS boodschappen kunnen per station ingesteld worden. Met meerdere stations kunt u ook snel meerdere (Internet) kanalen of stations in de lucht brengen.

Edities

Indien u per regio verschillende reclameblokken, nieuwsberichten of jingles wilt uitzenden, dan kunt u ons editiestelsel gebruiken. On Air Suite is geheel voorbereid om met meerdere edities te werken. In On Air Suite worden één of meerdere hoofdstations aangemaakt waaronder vervolgens weer meerdere edities hangen. Aan het hoofdstation wordt de speellijst gekoppeld en aan de edities de blokken die verschillen van de hoofdstation zoals het regionale nieuws of de reclameblokken. Ook kunnen hier per editie de verschillende RDS boodschappen worden bepaald.

Het hoofdstation verzorgt het uitzenden van de speellijst tot het begin van een afwijkend blok. Op het moment dat een afwijkend blok begint, wordt de uitzending overgedragen aan de edities. Deze edities starten zogenaamde 'Edition Players' op. Deze Edition Players nemen de uitzending over van het hoofdstation gedurende het gehele afwijkende blok.

Als de afwijkende blokken onderling van lengte verschillen, worden de stiltes geheel automatisch opgevuld met fillers. Alle aanwezige items in de database kunnen fungeren als filler. Dit kunnen stations-ID's zijn, andere (gratis) commercials of korte muziekitems. 

De Edition Players kunnen op elke computer in het netwerk geïnstalleerd worden, zowel op de computer die de hoofduitzending verzorgt als op andere computers in uw netwerk. Het aansturen van de Remote players gaat over TCP/IP en dus over elk standaard LAN of WAN. Er kunnen op één computer net zoveel Remote Players geïnstalleerd worden als er audio-uitgangen aanwezig zijn.

Systeem

Via het systeem scherm kunnen allerlei systeem instellingen beheerd worden.