Genelec 8040B Bi-Amplified Luidspreker Systeem

Biedt prestaties die vergelijkbaar zijn veel grotere systemen, maar in een compact pakket, de bi-amplified 8040B is ideaal voor gebruik in vele situaties waar een breed frequentiebereik nodig is, maar de ruimte is beperkt. 

Toepassingen zijn 'nearfield monitoring', project- en thuisstudio's, werkstations, broadcast en TV control rooms en mobiele productie voertuigen. 

Wanneer er geen audiosignaal is gedetecteerd voor een bepaalde tijd, wordt de actieve monitor automatisch in standby gezet. Dit vermindert het stroomverbruik tot een 0,5 watt. Deze functie heet 'Intelligent Signal Sensing' (ISS). Als de luidspreker opnieuw een audiosignaal ontvangt, dan gaat hij opnieuw automatisch aan. ISS is volledig compatibel met de nieuwste eisen van de EU en de ErP-richtlijn 2013 voor elektronische apparaten.

De ingenieuze, geoptimaliseerde flow, reflex poort realiseert duidelijke diepe bas articulatie zonder compressie. In combinatie met de geavanceerde "Genelec Directivity Controle Waveguide™" (DCW™) en de afgeronde hoeken en de licht gebogen voorkant en zijkanten van de MDE™ (Minimum Diffractie Enclosure ™) behuizing, is het resultaat een buitengewoon brede, vlakke frequentierespons zowel op als van de as . 

Andere voordelen zijn de uitstekende 'imaging' kwaliteiten en minder "listening fatigue". 
Zorgvuldig ontworpen crossover filters met steile roll-off-feed dedicated versterkers voor elk van de 'low distortion drivers'. De 8040B is inclusief magnetische afscherming, bescherming tegen overbelaste circuits en 'versatile room response controls' als standaard.

Elke 8040B komt met een Iso-Pod™ (Isolation Positioner/Ontkoppelaar™) die 'coloration' van het geluid elimineert door ontkoppeling van de monitor uit het montage oppervlak. De Iso-Pod™ maakt het ook mogelijk dat de luidspreker zo wordt gedraaid dat de akoestische as wijst in de richting van de luisteraar. 

Voor de ideale montage in verschillende omgevingen, omvat de 8040B geïntegreerde steunpunten voor vloer en wand standen, met een extra M10 schroefdraad op de kastbodem.

- 105 dB
- 48 Hz - 20 kHz (± 2 dB)
- 45 Hz - 21 kHz (-3 dB)
- 3.0 kHz
- Bass 6.5" + Treble 3/4"
- metal dome + DCW™
- Bass 90 W + Treble 90 W
- H x W x D 365 x 237 x 223 mm
- with Iso-Pod™
- 8.6 Kg (18.9 lb)
- 1 x XLR analog in