Genelec 8240A Bi-Amplified DSP Monitoring System

Audio monitoring precisie wordt opgetild naar een geheel nieuw niveau van nauwkeurigheid met de introductie van het 8240A bi-amplified DSP 2-way systeem. De prestaties die hij biedt, zijn vergelijkbaar met veel grotere systemen. De compacte en krachtige 8240A is ideaal in toepassingen waar een breed frequentiebereik nodig is, maar de ruimte is beperkt. 

De 8240A is de ideale monitoring tool voor opnamestudio's, post-productiehuizen, broadcast installaties, digitale bewerking suites, thuis studio's en mobiele productie voertuigen. 

De 8240A bouwt voort op de rotsvaste technologie van de veelgeprezen 8040A, met een ingenieuze, geoptimaliseerd flow, reflex poort die stevige, heldere en gearticuleerde lage frequenties levert zonder compressie of vervorming.

In combinatie met de geavanceerde 'Genelec Directivity Controle Waveguide™' (DCW™) de afgeronde hoeken en de licht gebogen voorkant en zijkanten van de MDE™ (Minimum Diffraction Enclosure™) behuizing,  is het resultaat een buitengewoon brede, vlakke frequentierespons zowel op als van de as .

Andere voordelen zijn de uitstekende 'imaging' kwaliteiten en minder 'listening fatigue'. 
Zorgvuldig ontworpen 'crossover' filters met steile 'roll-off-feed dedicated' versterkers voor elk van de 'low distortion drivers'.

De 8040A is inclusief magnetische afscherming, bescherming tegen overbelaste circuits en 'versatile room response controls' als standaard.

De 'Genelec Loudspeaker Manager' (GLM™) controle netwerk en software verbetert de prestaties van de 8240A. 

Elke 8040A komt met een Iso-Pod™ (Isolation Positioner/Ontkoppelaar™) die 'coloration' van het geluid elimineert door ontkoppeling van de monitor uit het montage oppervlak. De Iso-Pod™ maakt het ook mogelijk dat de luidspreker zo wordt gedraaid dat de akoestische as wijst in de richting van de luisteraar.

Voor de ideale montage in verschillende omgevingen, omvat de 8240A geïntegreerde steunpunten voor vloer en wand standen, met een extra M10 schroef de kastbodem.

- 105 dB
- 48 Hz - 20 kHz (± 1 dB)
- 45 Hz - 21 kHz (-3 dB)
- 3.0 kHz
- Bass 6.5" + Treble 3/4"
- metal dome + DCW™
- Bass 90 W + Treble 90 W
- H x W x D 365 x 237 x 223 mm
- with Iso-Pod™
- 9.4 Kg (20.8 lb)
- 1 x XLR digital in
- 1 x XLR analog in
- 1 x XLR digital thru